några skor rikare

har köpt lite skor idag... får snart skaffa en bokhylla för mina älsklingar... får ju inte plats med dom!♥

amanda berg

Cannes - En odödlig stad i hollywoodskimmer

KRÖNIKA. I mångas ögon kan Cannes nog uppfattas som ett aningens överskattat tillhåll, men väl på plats kan man inte låta bli att svepas med och förundras över stadens elegans. Amanda berättar varför.

Fint är visst inte tillräckligt fint.

 


Känslan nosar mig i nacken redan vid det första steget ut i fransk luft på Nice flygplats. Kanske till och med innan landning. Det är en fräschör och krispighet som nästan går att vidröra. Gatorna är rena, nästan vita. Taxichaufförerna står på rad i svarta kostymer och luften doftar lyxigt. När vi rullar in i staden är det tidig eftermiddag. På gatorna trängs journalister, filmfantaster, festivalbesökare och inte minst – jetset och förmögenhet.  Den sista delen är ingenting jag reflekterar över särskilt mycket just då. Alla liknar varandra, inget spektakulärt mer än renlighet och dyra designerväskor.

Fullkomligt ovetandes om vad som komma skall strosar vi längs Croisetten, tillbaka till hotellet för att göra ett ombyte inför kvällens kommande middag. I en ganska enkel men i Sverigemått mätt mycket trendig outfit, går vi sida vid sida tillbaka till den lite mer befolkade klicken för att avnjuta vår måltid. När vi närmar oss slutdestination kryper en känsla av missanpassning sig på oss.

Storögt följer våra blickar Croisettens gata, och helt plötsligt har hela staden förvandlats till något som mer liknar en sagolik filmkuliss. Väl strukna kostymer, vårdade frisyrer och dyra pilotglasögon på samtliga herrar. Damerna svävar fram vid deras sida i klänningar ämnade för den röda mattan. En elegans bortom ord. Dyrt guld, diamanter och paljettprydda kreationer som troligtvis motsvarar en halv årslön för oss dödliga. Hela den här staden känns nämligen just precis så, exceptionellt odödlig. Det vilar ett Hollywoodskimmer över den, och vi känner oss så jävla svenska i hela den här pjäsen.

Med allt detta i åtanke höjer vi avsevärt ribban på våra utstyrslar nästkommande afton. Långklänningar, slimmade frisyrer, klackar och röda läppar. Här är det ett självklart val, men för oss är det lika med en gång om året i form av någon dresscode-mässig svensk gala, så när vi några timmar senare blir medbjudna på en privat tillställning på en exklusiv hotellterrass och får veta att vi måste promenera hem och byta kläder då det är proper dresscode och arrangemanget enbart är ämnat för fint folk och franska filmskapare, så tittar vi på varan, höjer ögonbrynen och tänker precis samma sak. Finns det en ytterligare nivå i den här klädmässiga, utöver det vanliga, överansträngningen?

Vid midnatt återvände vi med bröllopskompatibla klänningar i transparent spets, tunt siden, tyllsläp och strama hårknutar. Helt plötsligt kände vi en, på svenskt territorium, stor avsaknad av just det där. Det där lilla som gör så mycket. När det är ELLE-gala kommer flertalet trendgurus i byxor och sneakers – för det är ju inne och mycket coolare än klänning. Det där skönt avslappnade men högst kontrollerat obrydda. Kan vi inte bara släppa det där minimalistiska kontrollbehovet, åtminstone för just de där extraordinära stunderna?

Tänk vad mycket vackrare världen hade varit om allt till större grad liknat ett kvällsbelyst Cannes, och om vi Svenska individer hade ansträngt oss lite mer för att sätta färg på en annars ganska grå tillvaro. Det ska åtminstone jag tänka på nästa gång jag går på finbjudning.

/amanda berg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ni som inte har gjort det borde lätt gå in på modette och kolla runt lite älskar speciellt angelica blicks och amanda bergs bloggar!

just nu är dom i Cannes och det verkar helt sjukt coolt.. kul :P!


hot mama



Färdig

Nu är jag snart klart med allt jobbigt plugg! Idag gjorde jag matte nationella... har verkligen ingen aning om hur det gick, kändes bra men vågar inte hoppas. Bara 2.. stora inlämningar kvar sen är det bara att slappa tills det blir sommarlov!♥

Jag var och shoppade lite - mycke efter provet, kände att jag hade förtjänat det :)!
här är några av grejjerna jag köpte

hemma

Nu är jag hemma från jobbet. Cyklade dit och övningskörde hem, gick faktiskt bra :D! Ska käka lite och sen får jag gräva i min klädhög efter min mattebok.
kollade lite på H&Ms hemsida måste säga att jag gillar den här stilen på sommarn! super comfy och snyggt.

too many humans

source

dagens

Inget! jag ligger i sängen och tittar på solkatterna på min vägg. Tänk om alla måndagar var såhär!♥
Ska väl gå upp snart hade jag tänkt för å käka lite frukost. Får se om jag orkar dra ut och springa eller om jag lägger mig och solar lite.
Ha en härliiiig dag!

inside all of us is a rainbow

source

lördag

Idag gick jag upp jäätte tidigt.. 7 inte så kul när det är helg. Jag jobbade först, tränade - så sjukt jobbigt låg helt utslagen på min säng efter sen har jag mest legat i solen och läst.
Vände upp och ner på mitt rum för att hitta min mattebok (no luck) för har ju snart nationellaprov så de vore ju ganska bra om man kunde hitta den, but no.
Funderar på om jag orkar dra iväg på en springrunda också, fast de kanske räcker med träning för idag ;).
får se.
de här e en riktigt bra låt när man ska träna! blir taggad som fan!
One Month Off - Bloc Party

just breathe

source

skulls for you

A5
Asså jag älskar det här armbandet. Är inte så mycket för smycken egentligen, har bara på mig en tunn guldkedja för det mesta. Men tänk er det här på en brun arm och ett par slitna shorts i sommar! complete
Kostar bara 179kr.
source

sunshine

idag var det ju soligt å skönt! Hade tänkt lära mig dricka kaffe, sola lite och kanske sätta upp studsmattan med lillbror!♥
ha en skön dag! Don't waste the sunshine.

20.14

Nu är det helg hörreni! Hur skönt är inte det?! Jag tror inte jag någonsin har behövt en långhelg så mycket som nu! Har haft jobbiga prov och inlämningar direkt efter varandra, inte kul! Men nu är det inte så mycket kvar... correction det är skit mycket kvar! Men det känns inte lika tungt. Kommer ordna sig :)!
Nu ska jag sätta på någon skön låt, dricka kaffe kanske, rita eller köpa något fint till mig själv på internettet XD
Ha det gott och sola lite i helgen vettja ;)♥

inspo

Bed-white-bedroom-dream-catcher-quarto-room-favim.com-426990_largeTumblr_m3m4m7fuqh1r0c21fo1_500_largeTumblr_lnfidefd0y1qk9pfuo1_500_largeTumblr_luhnflip1b1qcvefzo1_500_largeTumblr_m3chx6lcro1qa8542o1_500_large559857_358536564184691_346330585405289_947851_1006536902_n_large318135_3616318840303_1043806637_33301661_1369977185_n_large
de perfekta rummet! heelt vitt, asså allt! väggar tak, säng, långa stora flaxiga gardiner som blåser runt när man har fönstrena öppna sååå fint, en enorm stor fluffig vit matta super cosy! sen ska ja ha mitt staffli uppe å färg lite överallt å en mega gigantisk tavla på väggen som är ascool! ;D♥
ne nu ska jag käka... å prata med mami om mina planer C:

toasted honey

source

2012-05-14

har vart i en pool i 3h. är genomfrusen med en tyngre plånbok ;).
Nu hade jag tänkt käka något och sedan antar jag att de blir å dygna för jag har världens största prov imorn som jag inte äns har börjat plugga till

nu är det kört

Jag kan ju inte köpa alla tre... eller... nej! jag måste spara så jag kan resa i sommar. Men de är ju så fina, fan också.
Ne nu måste jag plugga!

satan


det är svårt asså.

Aviator Large Metal II Arista / G-15 XLT
ska jag eller ska jag inte..

trött

Jag är så stört trött känns som jag ska ramla ihop snart men jag kan inte somna! Det är hemskt, fruktansvärt! räkna får och sån där skit funkar inte heller. Får väl sätta på en dålig film och hoppas att jag deckar DX.
innan det tänkte jag tipsa er om KandeeShop!
Det är en brud som är galet bra på att rita som printar upp sin konst på kläder. Kolla in det här linnet lixom! hur snyggt som helst kolla in hennes webshop ♥!

when the sun goes down


the avengers

bästa-filmen-någonsin!
Jag är en riktig sucker för superhjälte, si-fi, fantasy -filmer/böcker så ni kanske förstår att jag har sett framemot den här filmen hur länge som helst! Och den ägde sönder!♥ Så klart va de massa klishe repliker men i coludn't care less! de var där de hör hemma och filmen var... är fantastik! massa snygga pojkar såklart.♥
imageimage
se den!

fula namn

Jag har tänkt på det här lite. Eller egentligen inte. Jag älskar fula namn eller de är ju inte fula men fulfina namn som t.ex. Siv, Inger, Elsa, Berit. Oj alla är gamla namn... ja gillar gamla namn :)♥. Nejmen om jag skulle få något barn skulle de få heta något sånt här... inte Bertil kanske :P (förlåt till alla som heter det!)

Lyssna på den här låten också riktigt bra! Intro- The xx
Imorn är jag ledig så tänkte ligga på altanen och rita, läsa och lyssna på grym sommar musik, kanske träna lite... man vet aldrig

dags för shorts

Gu' vad varmt det är! Har legat och solat på altanen och har redan börjat få bikiniränder och fräknar :D. Hur härligt som helst!♥

Uffes

Ni borde lätt kolla in den här sidan. Allt finns där. Och det är extremt billigt.
Det är jätte lätt att handla där och man får hem grejjerna super snabbt! :)
FÄRGADE HÖRLURAR MED MICKLOCKA
PLÅNBOK / KORTHÅLLARETANDBLEKNING  WHITE LIGHT
dom har allt som du inte visste att du ville ha ;D. Gå in och kolla. Jag lovar att ni hittar nått! Uffes

halla

Tumblr_m2zmzpkmgh1r5dhbqo1_500_large
Tumblr_lvksrkrhng1r4s4c8o1_r1_500_large
Tumblr_lusbrjl5kp1r6yfuso1_500_large

RSS 2.0